woensdag 1 augustus 2012

Verjaren in de zomer

Onze twee meisjes verjaren alle twee in de zomer. Ooit vierden we dat gewoon op 1 dag. Meme en pepe, meters en peters kwamen met kadootjes en kregen taart. Eén leuke verjaardagsdag, dat was het.

Ondertussen, nu Maud 6 is, gaat het anders.
Als je 6 wordt en je verjaart in juli dan is het 4 keer feest en doet mama 4 keer haar best.
- voor op school:
nieuwe kussens voor in het heksenhol in de klas

  De ijsjes werden nageleverd op die ene hete dag in juni.

- voor het feestje met de klasgenootjes:

een snel bedachte 'hartjestocht'
 

- op vakantie, de echte verjaardag:

legobloemetjes om het verjaardagsontbijt te versieren
een bijpassende vlaggenlijn
een publiek rond het verjaardagsontbijt
echte vlagjes in het pretpark* (dat gelooft een 6-jarige jammer genoeg niet meer)
 

3 ritjes met mama op een hobbelpaard

- op de dag met taarten en kadootjes:
Hopen we dat de poncho klaar is!Zo'n poncho haken is best gezellig, zeker op vakantie waar alles op 't gemakse kan en je uren in de auto zit. En meteen ook het enige in gans het verjaardagsverhaal dat eens niet 'snelsnel' in elkaar zit. Er is nog wat werk aan.

* We hadden een hele leuke dag in 'Le Bournat' in Le Bugue, in Frankrijk. Een park à la Bokrijk met oude kermisattracties, oude ambachten en een reuzenrad. Een aanrader als je in de buurt bent en het een beetje bewolkt is. Echt! Niet alleen de oude attracties zijn leuk en mooi (echt waar, als je dat vergelijkt met de huidige kermistoestanden), ook de oude ambachten zijn plezant. Het is een dorpje waar je binnen in de huisjes kan lopen zonder 'ne touche pas' bordjes.

1 opmerking:

  1. mercie ! Door dit te lezen heb ik de koe bij de horens gevat en zijn we er ook naartoe gegaan. We zaten namelijk op een camping het dorpje ernaast. Het was inderdaad een leuk dagje, weg van het geraas, gepiep en geplong van electrische atracties ... liefs Fien

    BeantwoordenVerwijderen