maandag 4 maart 2013

Appeltjes.

Ik maakte na school, heel snel een appelrokje.


De lente zat er in! Ijsjes moesten het zijn, geen appel of banaan. Er werd zelf even geopperd dat het buiten even warm was als toen die keer dat ze na school in zwembroek door de tuinsproeier liepen. Echt waar hoor mama? Mag het? En dat ze morgen zeker geen kousenbroek ging aandoen, maar een rokje en blote benen.
Al op de fiets naar huis zag ik het voor mij. Een rokje in het vandaag geleverde groene appelstofje met haar lange groene kousen eronder. Dat zijn blote benen, maar toch nog niet helemaal.


 
Nog maar eens appeltjes. Ik hoor het u al denken. Appels zijn blijkbaar een goede inspiratiebron bij stoffenontwerpers. Appels doen het ook goed op stof, maar niet altijd. De allomgekende rode appels van Kokka die Vermiljoen lanceerde, blijkt vandaag nog steeds een topper:
Toen ik de appeltjes bij Sevenberry zag was ik eigenlijk meteen verkocht. Ik twijfelde wel, want zit er eigenlijk nog iemand te wachten op appeltjesstof? Maar vandaag werden ze geleverd en ze zijn o zo mooi! Fijne stofjes met kleuren die je gemakkelijk kan combineren. Vooral ook de donkerblauwe versie met turquoise appels (de foto toont de kleuren iets anders). Dat wordt zeker opnieuw een appelhemd voor Victor.2 opmerkingen:

 1. Ja! Komt als geroepen.. ik wil jouw hulp :)
  Heb je die rok eerst gerimpeld en dan de band erop gezet? Of hoe heb je dat gedaan met dat gerimpelde rokdeel en band? :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Een rimpelrokje is allereenvoudigst: ik knipte 2 stukken stof van 30cm (=lengte van de rok) op 110cm. Ik stikte de 2 zijnaden, streek onderaan de zoom. Ik vind dat eenvoudiger voor de rok gerimpeld is. Rimpelde de rok bovenaan. Maakte de tailleband zodat die net over de poep past en je een kleine opening laat waar de elastiek door kan. Dan stik je de tailleband aan de rok. Eerst stik je aan de binnenkant van de rok, je slaat de tailleband over naar de buitenkant en stikt nog eens rond. De zoom stikken en een elastiek er door. Klaar voor de lente!

   Verwijderen