woensdag 26 juni 2013

Eirebezen*

*aardbeien!
Ik heb de smaak te pakken.
Van zelfgemaakte aardbeienconfituur.
Man, man da's zooo lekker.


Maar ik denk dat ik nog wat tips kan gebruiken.
Nu volgde ik vooral de uitleg die op het pakje geleisuiker stond.

 
Ik las ook de hele confituurinleiding van 'ons kookboek' en weet nu dat braambessen pectinerijk zijn en aardbeien pectinearm. En dat je best arme en rijke in één potje steekt.

Hebben jullie interessante tips of ultieme combinaties (aardbeien met munt, werkt dat?)?
In ruil voor jullie tips, geef ik, ergens deze week, 3 KEER ENKELE RONDE STOFJES WEG!


Vrijdag gaan ons kinderen alvast hun juffen bedanken met zo'n schoon en lekker potteken.
 

Njammie!

10 opmerkingen:

 1. Aardbeitjes met munt zijn superlekker!! Confituur heb ik nog niet gemaakt met munt , maar wel smoothies : aardbeitjes, yoghurt of melk, muntblaadjes en crushed ice. Heerlijk ! Of een zomers dessertje met aardbeitjes en munt waar je altijd mee scoort: http://www.njam.tv/recepten/zomerse-tiramisu-met-aardbeien

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat zien die potjes jam er leuk uit. Een mooi cadeautje voor de juffen. Ik heb nog nooit zelf jam gemaakt, dus helaas geen tips uit ervaring paraat. Mij lijkt aardbeien-frambozen jam heerlijk. Of aardbeien-vanille, maar ik weet niet of dat kan als jam en of het lekker is?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik ben alvast fan van de combinatie aardbeiden-frambozen (lekker van smaak en houdt ook goed zijn kleur). 'Gewoon' aardbeien vind ik te zoet, naar mijn zin dan toch. Andere ultieme tips heb ik niet, maar ik vond wel dit: http://www.libelle-lekker.be/recepten/eten/334/aardbeienconfituur-met-munt

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Mijn verstand volgt de 'klikvinger' niet... ik doe er meestal ook wat vers citroensap bij (niet doen als je van zoet houdt). Ook nog lekker: aarbeien-kiwi-limoen

   Verwijderen
 4. Zelf ben ik verzot op aardbeien met rabarber jam. Zoooooo lekker!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Leuk!!!! Als juf zou ik dit ook een super kado vinden!!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Een wandeling door de tuin levert meestal het volgende op (in wisselende hoeveelheden): aardbeien, rode besjes (aalbessen), frambozen (héérlijk) en bramen. Ook bosbessen mogen erbij. Dit alles samen de pot in! Mjam!
  De volle zomer biedt dan weer pruimen, perziken en krieken. Zalig!
  Mijn broer maakte onlangs rabarber met banaan: onverwacht lekker, maar niet zo lang houdbaar (een week of twee in de koelkast).

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Deze week maakte ik confituur van 500gr aardbeien en 500gr bosbessenmengeling uit de diepvries(oacolruyt)superlekker !!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Pectine rijke vruchten geven een vastere confituur dan pectine arme vruchten. Pectine arm en rijk hoeven niet samen, dat hoeft alleen als je graag een 'vast' of niet zo lopende confituur hebt. Als de consistentie je niet echt iets kan schelen dan hoef je met het pectinegehalte geen rekening te houden. Toch?!
  Zo houden wij van hele lopende aardbeienconfituur, zo van die confituur die je boterham helemaal doordringt. Lekker!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Mmm!!!

  Ik volg je!

  http://mamadammeke.blogspot.be/

  BeantwoordenVerwijderen