donderdag 18 augustus 2011

Een nieuwe handtas

Ik wil graag een nieuwe handtas. Liefst een gele, in leder. Mijn goesting vinden is niet zo'n probleem, maar ik wil er niet te veel geld aan uit geven. En wil ik ze ook graag zelf maken. Maar voor ik aan leder begin, wil ik eerst het model goed getest hebben. Leder is immers duur en foutjes zijn niet toegelaten. Ik maakte al twee tassen. Alle twee wel ok, maar nog niet 100% praktisch.
Beide tassen zijn eigenlijk heel simpel om te maken. De eerste vond ik via haar en de tweede daar. Ik maakte er wel binnenzakjes in voor gsm en portemonee.
De groene tas kan je omdraaien, en dat vind ik altijd leuk. Twee dingen voor de 'maak' van één. De riem haalde ik gewoon van oude tas.
De blauwe tas is echt heel simpel, alleen ogen in de tas slaan is niet gemakkelijk en bij mij ook niet echt goed gelukt. Maar zij legt mooi uit hoe het beter lukt, 'k heb het wel nog niet opnieuw uitgeprobeerd. Ik hou jullie op de hoogte!
Het lint haalde ik in een doe-het-zelf zaak (deschacht in Lochristi). 't is eigenlijk een wiek, maar perfect als handtasriem.4 opmerkingen:

 1. Ze zien er mooi uit je tassen. Veel succes met het stikken van leder. Ik heb ook een tas gemaakt in leer en vond dat heel leuk. Alleen had ik de punten waar veel kracht op komt onvoldoende verstevigd, waardoor hij begon te scheuren. Dus gouden raad: verstevigen waar nodig!
  Veel plezier met het realiseren van dit plan.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. merci voor de tip! Een fotootje op je blog van je lederen tas, 'k ben eigenlijk wel benieuwd.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Tjen tjen, ik zag de eerste tas vandaag voorbij-gocarten op den dijk van Oostduinkerke. Possible?
  Ze viel mij meteen op door de stof (of course) maar vooral de leuke/unieke riem.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ja ze! Dat was ik. allé zo toevallig.

  BeantwoordenVerwijderen