woensdag 16 januari 2013

Leesmeisje

Anders dan ons jongste dochter houdt Maud niet van fotosessies. Maar geef het kind een boek in haar handen en ze doet gewillig wat je vraagt.


Sinds Maud genoeg letters kent om in een echt boek te lezen, is dit het liefste wat ze doet. Naast schminken en verkleden uiteraard, die staan nog altijd met stip op de eerste plaats.Dit kleedje haalde de deadline van oudejaarsavond wel. Gelukkig.
 
Het zit heel eenvoudig in elkaar. En dat was de hoofdreden waarom ik dit modelletje koos. Ik vertrok van een basispatroon van Oliver+S dat ik al vaker gebruikte. Dat vind ik handig, een patroon opnieuw gebruiken en wat herwerken. Want het overtekenen van patronen dat vind ik eigenlijk niet leuk.

 Om het kleedje wat extra te geven, knipte ik het patroon boven aan in twee en stak een biesje (paspel) tussen de twee delen. Zo maak je een eenvoudig recht model, toch wat speelser.

Het riempje in de taille kwam er pas nadien bij. Met net genoeg paspelband over voor 1 randje. Sindsdien vind ik het kleedje veel meer geslaagd dan eerst. Zo'n eenvoudig A-lijntje voor mijn grote smalle dochter had toch een wat te groot 'schort'-gehalte naar mijn goesting.En tja met hakschoenen rondlopen...dat blijft ook nog steeds in de top 3 van leukste bezigheden van mijn 6 jarige.
stof: hourglass van Free Spirit.


3 opmerkingen: