maandag 18 februari 2013

Cementtegels

De laatste tijd passeert hier al eens wat volk over de vloer. Meestal gaat het over stof of lampenkappen. Maar even vaak gaat het ook over de tegels in onze de gang.Over cementtegels wil ik altijd graag uitweiden. Ik blijf daar zo fan van. Ik weet niet hoe dat komt eigenlijk. Ik durf zelf zeggen dat ik al 20 jaar fan ben. Ooit heel lang geleden kocht ik op een gigantische rommelmarkt in Lille tegeltjes, zonder doel. Ik vond ze mooi. Ik vind ze nog altijd mooi.


Van sommige dingen zie je de schoonheid niet meer als ze je dagelijks ziet of al jaren in huis hebt. Wel, dat heb ik niet met deze tegels. Ik vind ze nog altijd mooi. 

Ik heb dan ook nog nooit spijt gehad dat we voor cementtegels kozen in ons huis. Toen we 7 jaar geleden ons huis bouwden was het eerste plan een van-een-container-geraapte-hoop-cementtegels te recupereren. Maar het aantal was nipt en het was een gigantisch werk om de mortelresten te af te kappen. Al surfend op het net leerde ik Emery & cie kennen; we vroegen prijzen; we twijfelden en zochten nog wat verder. Toen kwam ik bij den tegel terecht en ik verloor mezelf een beetje in de mogelijkheden. 72 kleuren te combineren met xx aantal patronen. U-uhm.
Er zijn wat avonden aan voorbij gegaan...
In de gang waagden we ons aan een druk patroon, in de eethoek en keuken bleven we wat braver: effen grijze tegels met hier en daar een sterretje.


In de zithoek en speelruimte/bureau ligt er een plankenvloer. Grijs gebeitst zodat hij past bij de tegels.Ik ben niet de enige met een zwak voor cementtegels. Wie in Gent woont en ooit al eens bij Kapper Kaprijke kwam, zag ze misschien al liggen. Kristof de kapper himself ontwerpt zelf zijn eigen tegels. Knap bedachte patronen.

Enkele weken ging ik eens kijken bij Petit Pan of er nog nieuws te bespeuren was en zie ne keer:
Nu hebben ze van de patronen op de stoffen cementtegels gemaakt. Fantastisch toch! Misschien bestel ik er wel een paar, gewoon voor aan de muur?


En ook al een beetje fan?

Wat dacht je van dit:


Misschien niet direct voor in de living, maar op een badkamer of zo?

Mijn absolute topper kwam ik tegen op Pinterest


Die skandinaven ze hebben het toch maar weer bewezen.


Wie nu dus nog een vloerke mag kiezen: ik wil wel meehelpen met kiezen.

8 opmerkingen:

 1. Ferme vloertegels...,ALLEMAAL!!!
  En als ik ooit eens tegeladvies nodig heb dan contacteer ik u wel...:)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. vandelanotte mieke19 februari 2013 om 00:40

  patchwork patronen.....

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heel mooi maar helaas niet de stijl van mijn man... Maar ik ga het hem toch een keer tonen, je weet maar nooit!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Cementtegels zijn te druk voor de kleine ruimtes in ons toekomstige huis, maar ik ben wel heel benieuwd waar je je plankenvloer haalde. Wat voor hout heb je gebruikt? Je mag me altijd mailen op sieselaajn@gmail.com. Alvast bedankt!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. wat een mooie grijze tegels voor de eethoek, precies wat ik zoek!! kun je zeggen waar ik deze kan vinden? Heel erg bedankt alvast! barbarade_jong@hotmail.com

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Kijk maar eens bij www.floorz.nl
  Honderden motieven en mogelijkheden...

  BeantwoordenVerwijderen