maandag 7 januari 2013

Goede voornemens en het (bijna) perfecte kleedje

Eindelijk nog eens een blogpost. Hehe, dat is lang geleden. Niet dat ik niets creëerde de laatste maanden. Oh neen, er werd hier massaal veel gecreëerd. Of beter: geproduceerd. Als het donker is buiten moet er licht zijn binnen. Dus maakte ik een pak lampenkappen. Tussen alle lampenkappen door naaide ik wel nog wat kleedjes maar ik kreeg ze niet meer op mijn blog.
In 2013 wordt er meer geblogd. Begin januari durf ik nog zo'n dingen zeggen.

En toen kwam vorige week het vakantiegevoel eindelijk aanwaaien.


Ik maakte voor Babette dit 'prinsessenkleedje'.
 
Ik had een nieuwe deadline: "De eerste schooldag na de vakantie is het nieuwjaarsreceptie in de klas en iedereen wordt verwacht met zijn mooiste kleertjes aan".
... die vorige deadline 'klaar tegen oudejaarsavond' was toch al even geschrapt.





Het patroon komt uit de Burda van september 2012 en ik vind het zo'n perfect patroontje. De halslijn van het bovenstukje, de kleine kapmouwtjes en de stolpplooien in het rokje.


Hoe goed de patronen uit de Burda ook zijn, de uitleg die ze er bij schrijven is een ramp. Ik wou het kleedje ook met een voering binnenin. Gelukkig kon ik hiervoor terugvallen op het boek van Lies en Griet 'stof voor durf-het-zelvers' voor de volgorde en het keren van het kleedje. Maar toch was het niet simpel om het kleedje 'perfect' te krijgen. Vooral met de mouwtjes heb ik zitten sukkelen. Ik wou ze mooi tussen voering en buitenstof en het armsgat ook mooi afgewerkt. Na 2 keer tornen is het gelukt en ben ik zo blij met het resultaat!




Ook de rits is geslaagd, mijn beste rits toe nu toe. Althans, bovenaan. Onderaan lukte het mij niet om de rits in combinatie met de voering van het bovenlijfje perfect te krijgen.





 Maar toen werd het toch al laat, en de deadline van de volgdende dag drong zich op. En kom niemand behalve jullie die dat laatste gefoefel van de rits ziet, toch?
Het stofje is van Free Spirit en komt uiteraard uit mijn winkel.




8 opmerkingen:

  1. Knappe dochter, knap jurkje en knappe stof: het plaatje klopt! Ik ben fan, o ja!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hey Cozette, wijs kleedje, echt knap en een pracht van een dochter ook!
    Groetjes van Chuen, je hebt mij en de dochter gezien op HMH, ze heeft een poëzieboekje gekocht en blauw-wit-rode bloemetjesstof, met haar eigen centjes! De deadline voor mama om er een rokje van te maken is ook al verlopen intussen vrees ik... maar zodra ik het maak, krijg je het hier (http://madebychuen.blogspot.be/) te zien :) X

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Superblij voor jou dat je aan het bloggen bent toegekomen. Ik blog er volgende week eentje met een knipoog naar Cozette! Ik hou je op de hoogte. Groetjes

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Zalig, dat snoetje ! En een prachtkleedje natuurlijk!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Blij om nog eens een blogje van je te lezen! Ik ben heel grote fan van het stofje (en van het kleedje en de lieve meid in het kleedje). Ik zal nog eens moeten snuisteren op je webshop:)

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Nu ik de Burda heb :) staat deze ook op het verlanglijstje.... Heb jij katoen of tricot gebruikt, als ik vragen mag?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. het is gewoon katoen, geen tricot. De maat klopt perfect. Ik maakte een 122 en dat is haar maat.

      Verwijderen
    2. Inmiddels heb ik ook mijn versie van deze jurk gemaakt! Je kunt hem zien op www.allsetblog.blogspot.nl
      Dank je wel voor de inspiratie!

      Verwijderen